Betwinner Ciad – De ce merita incercat?

Ciad este un stat situat in nord-centrul Africii. Terenul tarii este cel al unui bazin superficial care se ridica treptat din zona Lacului Ciad din vest si este marginit de munti la nord, est si sud. Irigarea naturala este limitata la raurile Chari si Logone si afluentii lor, care curg din sud-est in Lacul Ciad. Capitala, N’Djamena (fosta Fort-Lamy), se afla la aproape 1.000 de mile (1.600 km) de drum din porturile costiere din Africa de Vest.

Desi este a cincea tara ca marime de pe continent, Ciad – o mare parte din nordul Sahara – are o densitate a populatiei de numai aproximativ 20 de persoane pe mile patrate (8 persoane pe km patrat). Cea mai mare parte a populatiei traieste prin agricultura; bumbacul este cultivat in sud, iar vitele sunt crescute in regiunea centrala. In 2003, Ciad a intrat in randul tarilor producatoare de petrol, ridicand speranta ca veniturile generate vor imbunatati situatia economica a tarii.

Lasand aceste date geografice enumerate mai sus deoparte, Ciad-ul este o tara practicanta de sport. Cele mai practicate sporturi din Ciad sunt fotbalul, baschetul, atletismul, boxul, artele martiale si pescuitul. Stadionul national este Stade Nacional din capitala, N’Djamena. Multe dintre aceste produse sunt cuprinse si in cadrul Betwinner Ciad.

Fotbalul este de departe cel mai popular sport din Ciad si cel mai pariat sport de pe Betwinner Ciad. Multi fotbalisti din Ciad au jucat profesional in Franta. Potrivit unei surse, Nambatingue Tokomon, cunoscut sub numele de “Toko”, a jucat pentru cluburi de fotbal franceze renumite, inclusiv Paris St. Germain, in anii ’70 -’80. Abdoulay Karateka a jucat si la Paris St. Germain. Ndoram Japhet a jucat pentru Nantes si Monaco in anii 1990. Echipa nationala a Ciad-ului nu s-a calificat niciodata pentru Cupa Mondiala FIFA sau Cupa Africana a Natiunilor. Nu au participat la turnee de calificare pentru Cupa Mondiala. pana in 2002.

Echipa nationala de baschet masculin din Chadian concureaza pentru tara Ciad in competitie internationala, guvernata de Fédération Tchadienne de baschet, un alt sport ce se poate paria pe Betwinner Ciad. Echipa se afla in zona 4 din FIBA Africa. Principala sa realizare a fost calificarea pentru Campionatul Africa FIBA 2011. Acolo, Ciad a pierdut in 2015 in campionul Nigeria in primul tur al etapei Knockout (numit si turul 16). Abderamane Mbaindiguim a condus echipa in puncte pe meci, cu o medie de 9,2.

Echipa nationala de rugby din Ciad reprezinta Ciad in uniunea internationala de rugby. Ciad nu este membru al World Rugby (IRB), dar este membru al Confederatiei de Rugby African (CAR). Inca a jucat intr-un turneu la Cupa Mondiala de Rugby. Aceasta echipa concureaza in sectiunea nord a Trofeului CAR Castel Beer. Rugby-ul este un alt sport ce se poate paria pe Betwinner Ciad.

Desi Betwinner este un bookmark destul de nou, a reusit sa atraga ochii jucatorilor si isi continua rascoala prin randurile de pariuri. Plangerile sunt din ce in ce mai mici odata cu trecerea timpului si, in ciuda licentei NV, a demonstrat ca este un bookmark prosper, stabil si fiabil.

Mai multe știri