Sportul in Benin

Beninul este o tara relativ mica, cam de dimensiunea Pennsylvaniei, in partea de vest a Africii. Aceasta tara se numea „Dahomey” si are un teren plat si nisipos, cu mici peticuri de vegetatii sau savane. Este o tara tipic africana, unde oamenii sunt dulci si ospitalieri.

Salutul obisnuit din aceasta tara micuta este un sarut pe obraji si are o multime de grupuri etnice, dar unul dintre lucrurile care le uneste pe toate este cel mai iubit sport de pe planeta, si anume, fotbalul. Sporturile traditionale din Benin au o legatura foarte mare cu atletismul, dar fotbalul este in prezent obsesia nationala a acestei tari. Pe locul doi, ca si sport preferat, se afla tenisul.

Fotbalul este oficiat de catre Fédération Béninoise de Football, iar echipa lor nationala de fotbal numita Les Ecureuils este membra a FIFA si CAF din 1969 ca Dahomey si s-a schimbat in Benin in 1975. Les Ecureuils nu s-a calificat niciodata la Cupa Mondiala, dar a facut o aparitie la Cupa Africii Natiunilor in 2004. Benin a concurat pentru prima data la Jocurile Olimpice din 1972 (Dahomey), apoi in 1980, la Jocurile Olimpice de la Moscova, ca Benin. De la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, Benin nu mai obtine nici o medalie olimpica, dar au unii sportivi promitatori in atletism.

Beninul a inregistrat una dintre cele mai mari surprize din istoria Cupei Natiunilor Africii, eliminand Marocul, in 2019, cu multa pasiune la loviturile de departajare. In timpul suplimentar, fundasul din Benin, Khaled Adenon, a obtinut un al doilea cartonas galben pentru proteste, dar jucatorii nationalei Beninului au rezistat pana la penalty-uri. Acestia au inscris toate cele patru lovituri de departajare, astfel ca au ajuns pentru prima data in ultimele opt echipe ale turneului, in ciuda a patru egaluri consecutive pe care le-au obtinut in competitie.

Dragostea nemarginita pe care o au pentru sport i-a impins pe locuitorii din Benin sa se orienteze si spre pariurile sportive, principalele sporturi pariate fiind fotbalul, basketul, tenisul si rugby-ul. Betwinner Benin este una dintre modalitatile la care locuitorii din Benin apeleaza pentru a paria. Printre campionatele de fotbal pe care se poate paria se regasesc Ligue 1 ( Franta ), Bundesliga ( Germania ), Premier League ( Anglia ), Primera Divison ( Spania ) si Seria A ( Italia ), dar si ligile inferioare ale acestor tari, in care meciurile sunt destul de intense si de tari. De asemenea, puteti paria si pe campionatele mai slab cotate, unde, de asemenea, puteti prinde cote destul de mari, in functie de meciurile pe care veti paria.

Betwinner Benin face o treaba excelenta cand vine vorba de oferirea serviciilor de pariuri. Acestea va vor oferi evenimente sportive grozave, cum ar fi fotbal, tenis, rugby, formula 1, golf, schi si curse de cai intr-o multitudine de altele. Cu aceste evenimente veti avea, de asemenea, o serie de piete de pariuri precum handicapul european, punctaj corect, peste / sub, prima echipa care a marcat si a alergat, printre altele.

Mai multe știri