Sportul in Burkina Faso

Acest stat vest-african este fara iesire la mare si este marginit de sase tari si are dimensiuni relativ mici. Fost cunoscuta drept Republica Volta Superioara, sporturile traditionale ale tarii includ lupta si tirul cu arcul. Luptatorii au fost clasificati in functie de greutate, in timp ce arcasii sunt impartiti la adulti (30 metri) si tineri (20 metri).

Dar, in zilele moderne, adora fotbalul, ciclismul, rugby-ul, baschetul, handbalul, atletismul, boxul, tenisul si artele martiale. Fotbalul, in special, este destul de popular si chiar au construit Stadionul Omnisport, special pentru a gazdui Cupa Africana a Natiunilor din 1998, in care au ajuns in semifinalele care i-au calificat pentru Campionatul Mondial FIFA de tineret care a avut loc in Emiratele Arabe Unite, in anul 2003.

Cele mai mari nume din fotbalul din Burkina Faso sunt Kassoum Ouegraogo, Siaka Ouattara si Moumouni Dagano. Printre cei mai cunoscuti actuali fotbalisti, care vin din Burkina Faso, si joaca la un nivel inalt, sunt Edmond Tapsoba si Bertrand Traore. Primul joaca pe pozitia de funda central in Bundesliga, la Bayer Leverkusen, loc in care a impresionat, devenit urmarit de marile cluburi din Europa. Cel de-al doilea, Bertrand Traore, joaca in Ligue 1, in Franta, la Olympique Lyon, pe pozitia de aripa dreapta.

Un alt sport care a capatat popularitate este ciclismul, deoarece este si un mijloc de transport pentru Burkinabés. Au organizat chiar o cursa anuala numita Tour du Faso in noiembrie si face parte din UCI Africa Tour din 2005.

In ceea ce priveste Jocurile Olimpice, tara s-a alaturat mai intai Jocurilor Olimpice de vara la Jocurile de la Munchen din 1972, apoi a sarit cele trei jocuri urmatoare. Apoi s-au alaturat din nou Jocurilor Olimpice din 1988 din Seul si pana in prezent, nu au luat acasa decat o singura medalie olimpica.

Dragostea nemarginita pe care o au pentru sport i-a impins pe locuitorii din Burkina Faso sa fie atrasi si de pariurile sportive, principalele sporturi pariate fiind fotbalul, basketul, tenisul si rugby-ul. Betwinner Burkina Faso este una dintre modalitatile la care locuitorii din Burkina Faso apeleaza pentru a paria. Printre campionatele de fotbal pe care se poate paria se regasesc Ligue 1 ( Franta ), Bundesliga ( Germania ), Premier League ( Anglia ), Primera Divison ( Spania ) si Seria A ( Italia ), dar si ligile inferioare ale acestor tari, in care meciurile sunt destul de intense si de tari. De asemenea, puteti paria si pe campionatele mai slab cotate, unde, de asemenea, puteti prinde cote destul de mari, in functie de meciurile pe care veti paria.

Betwinner Burkina Faso face o treaba excelenta cand vine vorba de oferirea serviciilor de pariuri. Acestea va vor oferi evenimente sportive grozave, cum ar fi fotbal, tenis, rugby, formula 1, golf, schi si curse de cai intr-o multitudine de altele. Cu aceste evenimente veti avea, de asemenea, o serie de piete de pariuri precum handicapul european, punctaj corect, peste / sub, prima echipa care a marcat si a alergat, printre altele.

 

 

Mai multe știri