Sportul si Pariurile in Burundi

Republica Burundi, in regiunea Marilor Lacuri din Africa de Est, este o tara fara iesire la mare. Se invecineaza cu Tanzania la est si sud, Republica Democratica Congo la vest si Rwanda la nord. Populatia sa este estimata la 11.465.726, iar suprafata sa este de 28.000 kmp. Bujumbura este capitala tarii. Lacul Tanganyika se afla la granita de sud-vest a Burundei.

A fost colonizata de o serie de tari precum Germania si Belgia si este, de asemenea, una dintre cele mai sarace tari din lume. Dar ceea ce le lipseste din resurse, ele fac mai mult decat entuziasmul in sport.

In mod traditional, locuitorii din Burundi joaca Horo, care este un tip de joc cu mingea pentru fete, iar barbatii pracitca lupte in stil liber. Dar s-au atasat si de fotbal, pe care il practica aproape oriunde. Joca fotbal cu orice tip de minge si isi marcheaza terenul cu diferite obiecte, pe care le au la indemana. Joaca aproape oriunde, parcari, strada, orice suprafata plana deschisa. Sportul este o modalitate excelenta de a reuni oamenii in aceasta tara, iar Burundi a concurat intr-o serie de meciuri de campionat ale Cupei Africii Natiunilor.

Fotbalul din Burundi a fost afectat de razboiul civil care a izbucnit in Burundi. Inainte de asta, fotbalul din Burundi se descurca bine. Fotbalul este cel mai popular sport din Burundi. Clubul de fotbal Vital’O a ajuns in finala celei mai prestigioase competitii africane; Inter FC si a ajuns in semifinale. Cu doar doua nopti inainte de a izbucni razboiul in Burundi, echipa nationala a fost in Guineea pentru a juca gazda in a doua etapa a playoff-urilor pentru a se califica la Cupa Africii Natiunilor. Echipa de tineret din Burundia a ajuns in semifinala Cupei Africii pentru Tineret si a calificat la Campionatul Mondial de Tineret din Qatar. In Cupa Mondiala fara adapost, Burundi a castigat Trofeul INSP din 2006, invingand Argentina in finala. Mohammed Tchité este cel mai cunoscut fotbalist burundian.

Burundienii sunt, de asemenea, minunati la atletism, piste si teren pentru a fi mai specifici. De asemenea, prin intermediul acestui sport au si luat acasa prima si singura medalie olimpica. Vénuste Niyongabo a luat aurul in cursa de 5.000 de metri la Jocurile Olimpice din Atlanta din 1996. Jocurile Olimpice din 1996 au fost pentru prima data cand Burundi a intrat la Jocuri si pana in prezent, aurul pe care Vénuste Niyongabo l-a luat acasa este singura medalie olimpica pe care Burundi o are.

Echipa națională de baschet din Burundi reprezintă Burundi în competiții internaționale. Este administrat de Fédération de Basketball du Burundi. Burundi a intrat în FIBA în 1994 și este unul dintre cei mai tineri membri ai săi. Spre deosebire de vecinii săi, RD Congo, Rwanda și Tanzania, echipa nu a reușit încă să se califice la Campionatul FIBA Africa.

Dragostea pentru sport i-a impins pe locuitorii din Burundi sa fie atarasi si de pariurile sportive, principalele sporturi pariate fiind fotbalul si basketul. Betwinner Burundi este una dintre modalitatile la care burundienii apeleaza pentru a paria.

Desi Betwinner Burundi este un bookmark destul de nou, a reusit sa atraga ochii jucatorilor si isi continua rascoala prin randurile de pariuri. Plangerile sunt din ce in ce mai mici odata cu trecerea timpului si, in ciuda licentei NV, a demonstrat ca este un bookmark prosper, stabil si fiabil.

Mai multe știri